المقادير :
كيلو دجاج مخلى _ 3حبات طماطم
علبة زبادى _ 2بصلة كبيرة مخرطة كبير
1 :2ملعقة سمن بلدى _ 3 حبة فلفل اخضر مقطع
بقدونس _ بهارات ريم الخاصة وهوضحها في الاسفل
ليمون وخل _ ممكن تبشري جزر عليها
الطريقة:
1_ نتبل الدجاج قبل ميعاد طهيه بيوم علشان يتشرب الدجاج التتبيلة (تتبيلة ريم _ وليمون _وخل _زبادى وجزء صغير من البصل )
2_ تانى يوم نضيف السمنه في طاسة على النار ونضج البصل ونشوحة لغاية مايصفر لونه بقول اصفر مش بنى وبعدين نحط الدجاج المتبل والطماطم الطماطم هتنزل مايتها هوه دا المطلوب علشان الدجاج يستوى
3_اول مايستوى الدجاج احط الفلفل الاخضر واديله 5 دقايق وبعدين البقدونس وتقدم في ساندوتشات او خبز لبنانى او كريب
ملحوظة: نفس طريقة شاورما اللحمة بس بدل مانحط البصل الاول هنحط اللحمة وبعدين البصل وطبعا انتم عارفين علشان اللحمة بتاخد وقت اكتر من الدجاج
طريقة التتبيلة الخاصة بيا :
دى خلطة بعملها بنفسي والبركه في الست الوالدة ربنا يخليهالنا ودى بحطها على جميع انواع الاكل حتى السلطة وبتخلى الاكل ريحته حلوة جدا .
مكوناتها:
هاتى من كل المكونات دى ربع كيلو من العطار (قرفة _حبهان _ جنزبيل _ فلفل اسود_ كسبرة_ نعناع_ كركم _ كمون _قرنفل ) 2 حبة جوزة الطيب وممكن تحطى شطة وتضربيهم في الكبة وتعبيهم في برطمانات زجاج